July 28, 2013

DIY : FELT DOLL & BALLS


Vi har ofte kreative morgenstunder, Nanino og jeg. Spesiellt nå på denne tiden hvor morgensolen vekker oss mildt, og stråler inn på kjøkkenet med all sin lyst.

Her omdagen ville vi tove litt og ull ble funnet frem. Baller i ull er så fine! Myke, gode og veldig moro å leke med.
For å ikke glemme hvor enkelt det er å lage dem. Man tar bare noen remser med ull, begynner å surre sammen til en lett, liten ball. Så surrer man mer ull rundt til ønsket størrelse. Så tar man "ballen" å dypper den forsiktig ned i en bolle med grønnsåpe. Holder den mykt i hendene og klemmer og klapper den. Og man bare fortsetter å dyppe og forme den som du ville gjort et rundstykke. Ballen blir hardere og hardere og når den er god og fast, skyller man den vekselsvis med kaldt og varmt vann til all såpen er borte. Så får ballen tørke og voila`, ullballen er klar til bruk!

Nanino fikk fint til en liten ball mens hennes store ball ble mer som en tunge. Morsomt, for resultatet av tovingen vet man aldri helt hvordan vil bli på forhånd. I hvertfall er det slik når vi tover. Formen kom jeg på at ville være en perfekt liten dukkekropp, med den øverste delen rullet sammen og festet som en sløyfe. Den lille ballen kunne være hode. Hår ble sydd på, samt øyne og en liten munn og lette roser i kinnene fikk jeg til med en lys Tria tusj. Krone ble raskt klippet til og sydd sammen med gamle rester fra Naninos ullkrone.

Det er så enkelt og trivelig å holde på med slike små prosjekter sammen. Og jeg elsker å se gleden i hennes kropp når hun med iver blir kjent med sin nye lille venn.

Tidligere har vi også tovet skumle slanger/marker. ( Også de i utgangspunktet ullballer :D )


Den røde ulla er kjøpt hos Panduro, naturulla hos Antropos, ca 35-40 kr pr pakke.

Har du tovet noe gøy og vil dele?

1 comment:

  1. Supersøt dukke og trivelig blogg. Vi tover også, men ikke så mye om sommeren:) Trivelig uke ønskes fra Silje

    ReplyDelete

Comments makes me smile!