November 29, 2012

DIY KIDFRIENDLY LANTERNS


En lanterne eller to er alltid like kjekt å ha. Spesiellt nå i disse mørke tider. Det finnes mange flotte versjoner å lage selv. Jeg tenkte å vise dere en meget enkel lykt man fint får til å lage sammen med barna. Og ikke minst et supert julegave/juleverkstedstips.

Man trenger :

Silkepapir ( mine er kjøpt rimelig hos Stapels ) - Tapet / trelim - Pensel - Rent syltetøyglass - Saks - Avis / annet underlag - evt ståltråd til oppheng / hyssing til pynt.
 
     

Fremgangsmåte :
Riv / klipp ut silkepapir i biter/strimler/hjerter/stjerner o.l. Påfør lim på syltetøyglasset og legg på papiret, enkelt eller lagvis-overlappende. Påfør gjerne et nyt lag med lim til slutt for å få fin finish.
Surr rundt ståltråd øverst på glasset for oppheng eller grov hyssing rundt for dekorasjon.

Et voila`! Ferdig!
  
    
 
Jeg passet også på å finne frem noen ark slik at Nanino kunne fortsette morroa på disse. Lim, papir og fargerike lapper var populært!  Bildene blir flotte egenproduserte julekort.
 

Tilslutt må jeg også vise frem en annen versjon Nanino var med å lage i barnehagen. Silkepapir limt lag på lag over en oppblåst ballong. Pyntet med gullkant og oppheng av ståltråd festet yttert på en pinne. Meget , meget stas for min lille Nanino å gå hjem med lys i denne. Lyset er festet på med Tack-it i bunn så det står støtt. Koselig å ha hengende både inne og ute.
 

4 comments:

 1. Så koselig!! De var kjempe fine lykter!
  Ha en finfin dag!

  ReplyDelete
 2. Anonymous12/02/2012

  Så koselig familiestund. Og hjemmelagde gaver er jo så trivelig! Håper dere har det kjempefint. Kommer dere til sørlandet i jula? Håper vi treffes :)
  Monica

  ReplyDelete
 3. Anonymous12/05/2012

  Neimen, se på dette da! dette er jo også noe vi (ikke så veldig art&crafty) kan klare! Takk for tips! /Louisa

  ReplyDelete
 4. Anonymous12/05/2012

  ... og forresten, fant bloggen din via mammadamen! ;-)

  ReplyDelete

Comments makes me smile!