May 20, 2012

Maling med barn. Og hva gjør man med kunsten?

Det er så gøy å utfolde seg i forskjellige aktiviteter med Nanino. Det er noe helt spesiellt å få oppleve hennes barnlige glede og engasjement.
Det er mye vi finner på sammen og Nanino stortrives med å bli inkludert i alt vi gjør. Om tingene tar litt ekstra tid, så gjør det ikke så mye. Men alt til sin tid da, bare så det er nevnt.
 
  
Noe jeg er glad i er å male og tegne. Med en stor rull grå/brun papir, pensler og malingstuber, er det ikke vanskelig å komme igang.
Vi valgte gulvet i gangen som underlag. Malingen som havnet andre steder gikk lett bort med hjelp av en oppvridd klut og en observant mor.
 
  
Verre gikk det med ullstrømpebuksene. Flekkene på knærne var ikke til å unngå. Akrylmaling på klær sitter godt. Men, men. Snart skal vel ulla legges bort og til neste år er nok strømpebuksene for små. Så da gjør det ikke så mye likevel.
     

Tolmodighet kreves. Men gleden ved malekaoset som følger er absolutt verdt det.

Og kunsten?

Den er blitt brukt til innpakkningspapir av en konfirmasjonsgave og kan brukes som bilder på veggen, klippes til små gavekort, brettes om til konvolutter, lages om til vimpelrekker, rammes inn og gis som gave til familie.. ja i det hele tatt, det er bare fantasien som setter grenser.

Hva gjør du med barnas kunst?
Har du noen gode tips til hvordan å bruke den, så legg gjerne igjen noen ord i kommentarfeltet.
    

6 comments:

 1. Herlig! gleder meg til å få barn som jeg kan klisse med maling og lage fine kunstverk med.

  ReplyDelete
 2. Takk for fine ideer til hva all kunsten kan brukes til! Det er jo ikke så rent lite som produseres :D Selv om vi nok ikke er like flinke som dere til å la dem male. Jeg er tegne-fan, mindre søl :D

  ReplyDelete
 3. Ja, det er mange måter å bruke barnas kunst på:) da våre var små, hengte vi opp etter hvert, nå ligger det meste av kunsten i kasser og permer på loftet. Kanskje de vil ha med seg noe når de flytter hjemmefra:) Artig å ta frem og se på i ledige stunder:) Det er uhyre viktig å skrive på navn på kunstneren, dato og årstall, det er så lett å glemme:)
  Ha ei flott uke, det er sol og blå himmel i trønderhovedstaden idag:)

  Klem fra Trine

  ReplyDelete
 4. Oh, lykke for en liten dette her, smøre og kline. Takk for supre tips om bruk av kunsten.

  ReplyDelete
 5. Så morsomt :) største jenta mi har akkurat malt et kjempestort bilde som jeg har planer om å henge opp på stua. Hun synes det var veldig morsomt :)

  ReplyDelete
 6. Ser ut som om dere har kost dere masse med den hjemmelagede kunsten. De beste stundene er helt klart de som deles med andre. Gode tips om hva man kan bruke kunsten til. Stå på!
  Ønsker deg og dine en digg tirsdag!
  Klem fra Caza

  ReplyDelete

Comments makes me smile!